Байден відмовився свідчити в Сенаті щодо імпічменту Трампа

28 грудня 09:29

За словами Байдена, якби він свідчив у Сенаті, то Трамп міг би відвернути громадян від процедури імпічменту.

 

Колишній віцепрезидент Сполучених Штатів Джо Байден відмовився свідчити в Сенаті в рамках процедури імпічменту президента Дональда Трампа, передає The Des Moines Register. Байдена не викликали в Сенат, однак за його словами, він ні в якому разі не пішов би свідчити.

Потенційний кандидат у президенти Джо Байден вважає, що якби він погодився свідчити, то дав би Трампу можливість відвернути громадян Сполучених Штатів від самог імпічменту.

"Він (Трамп - ред.) завжди намагався перемкнути увагу зі своєю персони", - заявив Байден.

На йог думку, Сенат навряд чи взагалі направить йому таку повістку, оскільки це було б надто "лицемірно".

В ніч на 19 грудня 2019 року Палата представників проголосувала за імпічмент Трампа. Конгресмени визнали Трампа винним у зловживанні владою - обвинувачення підтримав 221 конгресмен при необхідних 216 голосів.Трамп став третім президентом США після Ендрю Джонсона (1868 рік) і Білла Клінтона (1998 рік), за імпічмент якого проголосувала палата представників. І в разі Джонсона, і в разі Клінтона голосування в сенаті було в їх користь, і вони залишилися на своїх постах.

Детальніше про імпічмент президента Трампа, цілі республіканців і демократів, а також про те, яке відношення американські міжпартійні розборки мають до України, читайте в матеріалі Олександра Хари "Полювання "слонів" на "віслюків" в українському сафарі" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".