Байден не кращий кандидат демократів для перемоги над Трампом – NY Mag

13 червня 17:38

Кандидати в президенти від демократів Бутіджич і Уоррен стають сильнішими

 

Політичний оглядач Френк Річ пише, що поняття не має, хто буде кандидатом від демократів на виборах американського президента 2020 року, однак вважає, що таким кандидатом не стане колишній віцепрезидент Сполучених Штатів Джо Байден. У своєму тексті для NYMag Річ пише, що одна з кількох причин, через які Байден не переможе на праймеріз Демократичної партії, полягає в тому, що, зосередившись виключно на Дональді Трампі за 17 місяців до Дня виборів і відмовляючись взаємодіяти з ким-небудь зі своїх опонентів-демократів, Байден непоштиво ставиться не тільки до цим опонентам, але і до більшості виборців своєї власної партії.

Річ описує Байдена як самовпевненого політика, коли на вихідних він провалив захід в Айові з 19 іншими кандидатами від демократів, незалежно від того, наскільки було похвальним його виправдання – онук закінчив школу.

"В партії, де кожен великий політик (і кандидат в президенти) люто налаштований проти Трампа, Байден навіть не найрозумніший у цій боротьбі. Спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі є золотим стандартом, а кандидати в президенти від демократів Піт Бутіджич і Елізабет Уоррен стають сильнішими", - резюмує Річ.

Байден втретє балотується в президенти США. Вперше демократ став кандидатом на президентських виборах в 1988 році, але відкликав свою кандидатуру з виборів через три місяці після початку кампанії. У 2008 році він знову став боротися за своє висунення від Демократичної партії, однак потім зняв свою кандидатуру з праймеріз. Потім Обама вибрав Байдена в якості кандидата на пост віце-президента. У парі з Обамою Байден двічі займав пост віцепрезидента - з 2009 по 2017 рік.