Байден буде втретє балотуватися на пост президента США — ЗМІ

12 березня 18:14

Колишній віце-президент США може втретє брати участь у президентській гонці.

 

Колишній віце-президент США Джо Байден, який працював в адміністрації Барака Обами, має намір брати участь у президентських вибори в США в 2020 році. Про це повідомляє видання The Hill з посиланням на високопоставленого конгресмена від Демократичної партії.

За словами співрозмовника видання, Байден розповів йому про своє бажання брати участь у виборах під час телефонної розмови.

"Я випробую удачу", - наводить конгресмен слова екс-віце-президента.

У той же час прес-секретар Байдена Білл Руссо заявив газеті, що "остаточне рішення поки не прийнято".

Для 76-річного Байдена ця участь у президентських виборах може стати третьою. У перший раз демократ став кандидатом на президентських виборах у 1988 році, але відкликав свою кандидатуру з виборів через три місяці після початку кампанії. У 2008 році він знову став боротися за своє висунення від Демократичної партії, однак потім зняв свою кандидатуру з праймеріз.

Потім Обама вибрав Байдена в якості кандидата на пост віце-президента. В парі з Обамою Байден двічі обіймав посаду віце-президента - з 2009 по 2017 рік.

Про намір боротися за пост президента США нещодавно оголосив 77-річний сенатор-демократ Берні Сандерс. На початку лютого сенатор від штату Нью-Джерсі Корі Букер оголосив про те, що він братиме участь в праймеріз на висунення в президенти США від Демократичної партії, щоб кинути виклик главі Білого дому Дональду Трампу в 2020 році. Букер став восьмим представником демократів, який оголосив про участь у гонці. До нього це зробили в тому числі сенатори Елізабет Уоррен з Массачусетсу, Камала Харріс з Каліфорнії, а також Хуліан Кастро, мер техаського Сан-Антоніо.