Байден буде продовжувати президентську гонку всупереч усьому

13 листопада 03:28

Байден прекрасно розуміє, що його кандидатура не влаштовує не тільки суперника - Трампа, але і Путіна

 

Незважаючи на всі скандали і складності виборної кампанії, екс-віце-президент США, демократ Джо Байден заявив, що у будь-якому разі буде брати участь у передвиборних перегонах за посаду президента.

"За останні пару тижнів я зрозумів дві речі. Перша - те, що Путін не хоче, щоб я був президентом. І друга – те, що цей хлопець, Трамп, не хоче, щоб я був кандидатом (в президенти - ред.). Але я кажу їм, що я піду (буду брати участь у виборах - ред.)", – цитує видання The Hill слова Байдена, передає Сьогодні.

Раніше повідомлялося, що комітети палати представників США в ході розслідування, намагаються з'ясувати, чи була домовленість між Вашингтоном і Києвом організувати візит президента України Володимира Зеленського в Білий дім в обмін на розслідування стосовно одного з ймовірних конкурентів Трампа на виборах Джо Байдена і його сина. Цю умову конгресмени в своєму розслідуванні називають "послуга за послугу".

12 листопада, у США опублікували меморандум на захист глави Білого дому, підготовлений законодавцями-республіканцями, які беруть участь у розслідуванні імпічменту американського лідера. Документ був розісланий прихильниками Трампа всіма трьома комітетами Палати представників.

31 жовтня Палата представників проголосувала за процедуру імпічменту, визначивши порядок публічних слухань, допиту свідків, права й обов'язки учасників процесу. Резолюцію підтримали 232 конгресмени, 196 – голосували проти.

Детальніше про ситуацію читайте у статті Олександра Хари "Імпічмент. Майже офіційно" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".