Бахрейн позбавив громадянства 138 осіб після звинувачення їх у тероризмі

16 квiтня 18:22

Всіх звинуватили у створенні осередку, пов'язаного з "Корпусом вартових Ісламської революції" Ірану.

 

Суд у Бахрейні засудив 139 осіб до тюремного ув'язнення і анулював підданство всіх, крім одного, після того як вони були засуджені за звинуваченням у тероризмі. 69 обвинувачених суд близькосхідного королівства засудив до довічного ув'язнення, а інші отримали термін від трьох до семи років.

Всіх звинуватили у створенні осередку, пов'язаної з "Корпусом вартових Ісламської революції Ірану", яку Сполучені Штати минулого тижня визнали іноземною терористичною організацією

58 обвинувачених постали перед судом заочно, повідомив агентству AFP джерело в суді.

Королівство, кероване сунітами, звинувачує Іран в розпалюванні заворушень серед шиїтського населення з тих пір, як уряд придушив повстання проти демократії в 2011 році. Іран підтримав повстання, але він неодноразово заперечував підтримку місцевих бойових угрупувань шиїтів, які здійснювали напади на сили безпеки, пише BBC.

У вересні минулого року прокуратура Бахрейну оголосила, що звинувачувала 169 неназваних людей в приналежності до терористичного осередку, яку вона називала "Бахрейнська Хізбалла". Назва угруповання практично збігається з шиїтським воєнізованим угрупуванням в Лівані, яке підтримує Іран.

8 квітня США визнали КВІР терористичним угрупуванням. Вперше Сполучені Штати офіційно оголосили військову організацію іншої країни терористичною групою. У той же день МЗС Ірану закликав визнати командування сил США на Близькому Сході терористичною організацією. Вища Рада національної безпеки Ірану схвалила це рішення.