Багато загиблих в результаті вибуху на шахті в Колумбії

05 квiтня 05:15

Рятувальники зуміли визволити з-під завалів чотирьох чоловік.

 

Не менш ніж 11 людей загинули при вибуху на шахті "Веракрус" в районі села Пуебло Велья, муніципалітет Кукунуба в центральній Колумбії, повідомляє портал Semana.

Робітники були допущені в шахту, оскільки діючий в країні карантин не стосується ключових виробництв, до яких відноситься і видобуток вугілля. Пошукову операцію після вибуху почали співробітники Міністерства шахт і місцевого агентства по наданню допомоги.

"Вдалося врятувати чотирьох поранених і знайти тіла 11 загиблих. Врятовані вже знаходяться в лікарні Убати", - розповів капітан місцевої пожежної частини Альваро Фарфан.

Вцілілі шахтарі знайдені у стані отруєння парами газу, що дозволяє припустити вибух метану як причину трагедії. Пошукова операція на шахті триває.

За уточненою інформацією, вибух стався не на одній шахті, а на трьох, однак про наслідки вибуху у інших шахтах поки не повідомляється.

В Україні триває розслідування вибуху на шахті "Степова", де загинуло 8 гірників. Шахти нерідко припиняють роботу через боргів з оплати електроенергії, або боргів перед робітниками.