Авіаносець США "Гаррі Трумен" приєднався до боротьби проти "Ісламської держави"

30 грудня 08:26

"Гаррі Трумен" буде діяти спільно із французьким авіаносець "Шарль де Голль".

 

У вівторок, 29 грудня, з атомного авіаносця США "Гаррі Трумен" (USS Harry S. Truman) були нанесені перші авіаудари по позиціях "Ісламської держави" (ІД), повідомляє прес-служба ВМС США.

"Гаррі Трумен" і його авіакрило в ході військової операції буде взаємодіяти із французьким атомним авіаносцем "Шарль де Голль".

Як сказав контр-адмірал США Брета Батчелдер, спільні операції з французами дозволяють антитерористичної коаліції збільшувати вогневу міць і надає "унікальну можливість для подальшого прогресу в боротьбі з ІД".

За словами Батчелдера, союзники доповнюють один одного - в той час як один авіаносець може здійснювати бойові вильоти, інший авіаносець може проводити технічне обслуговування і готуватися до наступного дня операції.

27 грудня, сили міжнародної коаліції на чолі з США завдали 33 удари по позиціях терористів "Ісламської держави" в Іраку і Сирії.

3 грудня, міжнародна коаліція під егідою США завдала 26 авіаударів по нафтовій інфраструктурі ІД у Сирії та з метою підтримки зусиль армії Іраку по звільненню міста Рамаді.

Повідомлялося, що військові США надають допомогу воєнізованих формувань курдів Пешмерга в операції по звільненню міста Синджар від бойовиків "Ісламської держави". Зокрема, солдати США ідентифікують цілі і запитують авіаудари.