Авіаносці США проводять масштабні навчання поблизу КНДР

14 листопада 14:09

Вперше за останні 10 років одразу три американські авіаносні ударні групи проводять чотириденні маневри в цьому регіоні.

 

Ударні сили ВМС США увійшли в зону в західній частині Тихого океану, відому, як Корейський театр операцій. У масштабних навчаннях беруть участь авіаносці Nimitz, Ronald Reagan і Theodore Roosevelt, кораблі супроводу, атомні підводні човни і авіація, повідомляє сайт американського флоту.

Моряки відпрацьовують протиповітряну оборону, розвідку, координовані маневри та інші завдання. До навчань приєднався японський есмінець Inazuma після окремих триденних маневрів з авіаносцем Ronald Reagan і двома індійськими військовими кораблями в Японському морі, а також кораблі Південної Кореї, серед яких два есмінця.

Військово-морські навчання почалися на тлі візиту президента США Дональда Трампа в Азію і розглядаються, як демонстрація сили проти провокацій КНДР. Дональд Трамп ще раз підтвердив свою жорстку риторику проти Північної Кореї: виступаючи в Токіо, він заявив, що "епоха стратегічного терпіння" з Північною Кореєю закінчилася.

Раніше Трамп заявив про можливості вирішити всі світові проблеми.