Авіація РФ знищила турецький хлібозавод, який годував 45 тисяч сирійських переселенців

30 листопада 16:42

Працівники пекарні встигли залишити будівлю після ударів для попередження по близьких до нього позиціях.

 

Російська авіація знищила хлібзавод найбільшої турецької гуманітарної організації Humanitarian Relief Foundation (IHH) в сирійській провінції Ідліб. Пекарня була встановлена 16 місяців тому і щодня постачала хлібом близько 45 тисяч внутрішніх сирійських переселенців, передає Al Jazeera з посиланням на дані організації.

"Вони повністю зруйнували нашу пекарню, а також млин в будівлі. Ця пекарня багато значила, оскільки забезпечувала хлібом внутрішньо переміщених сирійців", - заявив представник прес-служби IHH в Стамбулі Мустафа Озбек.

За його словами, на хлібзавод було скинуто близько 20 ракет. Ніхто із співробітників не постраждав, оскільки вони встигли залишити будівлю після того, як авіація РФ завдала попереджувальні удари. Після цього завод був повністю знищений.

Читайте також: Туреччина і Росія повинні зосередитися на боротьбі з ІД в Сирії - The Economist

За даними української розвідки, в результаті авіаударів РФ в Сирії 29 листопада загинуло більше 50 мирних жителів. Більше 70 отримали поранення.

Нагадаємо, президент США Барак Обама рекомендував Росії боротися з "Ісламською державою" в Сирії, а не захищати Асада. На саміті АСЕАН в Малайзії Обама сказав, що керівництву РФ "слід націлюватися саме на людей, які вбили російських громадян". Президент США мав на увазі теракт на борту авіалайнера A321, який забрав життя більше 200 російських громадян.

30 вересня Росія офіційно заявила, що завдала авіаударів в Сирії, після того, як верхня палата російського парламенту дала президенту РФ Володимиру Путіну дозвіл використовувати збройні сили по всьому світу.

З моменту початку війни в Сирії в 2011 році Росія та Іран надають підтримку режиму Асада, в той час як країни НАТО і ЄС звинувачують режим Асада у військових злочинах і вимагають його відставки.