Авіація Асада застосувала бомби з отруйним газом поблизу Дамаска, 10 осіб загинуло

23 грудня 12:45

Бочкові бомби були скинуті на житловий квартал.

 

Сирійська урядова авіація скинула бочкові бомби, начинені отруйним газом, на житловий квартал одного з передмість Дамаска, який знаходиться під контролем опозиційних режиму президента Башара Асада сил, повідомляє турецьке агентство "Анадолу" з посиланням на медиків селища Муаддамийет аш-Шам.

В результаті атаки загинули 10 осіб, серед них дитина. Ще 30 людей отримали пошкодження і отруєння різного ступеня тяжкості. За словами медиків, серед симптомів - напади задухи, втрата зору, блювота і запаморочення. Стан деяких з пацієнтів критичний.

Читайте також: Сирійська армія не змогла скористатися результатами авіаударів РФ - The Guardian

Напередодні повідомлялося, що Радбез ООН прийняв "мирну" резолюцію по Сирії. В документі зазначається, що протягом 18 місяців у Сирії повинні відбутися вільні вибори під контролем ООН. У резолюції йдеться про необхідність паралельної роботи як над політичним врегулюванням кризи, так і над припиненням вогню в Сирії.

Повітряна військова кампанія Росії в Сирії почалася 30 вересня після відповідного запиту президента країни Башара Асада, якому з моменту початку війни в Сирії в 2011 році Росія надає підтримку, у той час як країни НАТО і ЄС звинувачують режим Асада у військових злочинах і вимагають його відставки.

Незважаючи на оголошену Росією мету військової кампанії - боротьба з бойовиками "Ісламської держави", західні держави, а також Турція та Саудівська Аравія заявляють, що цілі бомбардувань РФ в Сирії - в першу чергу, сирійські повстанці, опозиційні к Асаду, а не терористи "ІД".