Анексія Криму суперечить нормам міжнародного права - МЗС Німеччини

26 липня 04:30

Питання Криму не буде знято з порядку денного до тих пір, поки Росія не поверне півострів законному власнику.

 

Федеративна республіка Німеччина заявила про незмінність своєї позиції щодо Криму - незаконна анексія Криму Росією суперечить міжнародному праву, заявив голова МЗС Німеччини Гайко Маас, передає у своєму Twitter прес-служба Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

"Анексія Криму суперечить міжнародному праву. Ми будемо знову і знову чітко акцентувати на цьому (увагу - ред.) і не перейдемо до звичного порядку денному, скільки б часу це не продовжувалося", - заявив Маас.


У свою чергу, посол України у Німеччині Андрій Мельник у своєму Twitter зазначив, що ця заява є дуже важливим для України.


Сполучені Штати ніколи не визнають анексію Криму Росією. Про це йдеться у декларації про невизнання анексії Криму, яка була опублікована Адміністрацією Білого дому за підписом держсекретаря США Майкла Помпео у середу, 25 липня.

У декларації наголошується, що США дотримуються свого давнього принципу відмови визнати претензії Кремля на територію, захоплену силою, з порушенням міжнародного права. Він закликав Росію поважати ці принципи і припинити окупацію Криму.

Зазначимо, під час саміту російського і американського президентів у Гельсінкі 16 липня, Путін дав зрозуміти, що Росія не має наміру повертати аннексованний Крим. У той же час президент України Петро Порошенко, коментуючи підсумки зустрічі, викрив Путіна у визнанні незаконності анексії Криму.