Американський вчений попередив про новий спалах коронавірусу восени та взимку – FT

21 травня 11:23

Економіка США знову може увійти в локдаун, а жителі країни потраплять в "соціальну в'язницю".

 

Швидке поширення коронавірусу COVID-19 в південній півкулі говорить про те, що він, ймовірно, знову спалахне в США восени та взимку, що підвищить ймовірність другого раунду карантинних обмежень для економіки в цьому році, повідомив Financial Times Роберт Редфілд, директор Центру по контролю і профілактиці захворювань.

Він попередив, що США доведеться швидко збільшити свої можливості щодо відстеження захворювань в найближчі кілька місяців, щоб уникнути чергової кризи в галузі суспільної охорони здоров'я, оскільки сезонний грип збігається з другою хвилею COVID-19.

"Ми побачили доказ про побоювання спалахів в південній півкулі... і ви бачите, що зараз відбувається в Бразилії", - сказав доктор Редфілд. "А потім, коли в південній півкулі закінчиться, я підозрюю, що воно переміститься на північ".

Попередження від Редфілда прозвучали на тлі неодноразових спроб президента Дональда Трампа переконати американців у тому, що найгірша стадія пандемії закінчилася, а також на тлі зростаючої напруженості між Центром і Білим домом.

"Цей простий респіраторний вірусний патоген дійсно поставив мою націю на коліна, і реальність така, що це не вина конкретної людини", - сказав доктор Редфілд. "Ця нація не була готова до цього десятиліттями".

Читайте також: В Ісландії запроваджено надзвичайний стан

Раніше влада Китаю повідомили про можливу нову хвилю коронавірусу.

Докладніше про вплив пандемії на розстановку сил на міжнародній арені читайте у статті Сергія Корсунського "Геополітика пандемії" для ZN.UA.