Американський автоконцерн Ford має намір скоротити п'ять тисяч робочих місць у Німеччині

17 березня 01:25

Скорочення, які надзвичайно засмутили Німеччину, відбудуться в рамках глобальної реструктуризації концерну.

 

Американський автоконцерн Ford має намір скоротити п'ять тисяч робочих місць у Німеччині. Це майже двадцять відсотків робітників: у Німеччині на підприємствах автогигшанта працюють 24 тисяч чоловік.

Реструктуризація, оголошена в січні, дозволить концерну зберегти понад 440 млн євро.

Більшість зайнятих на підприємствах Ford працюють в Кельні. За інформацією газети Kölner Stadt-Anzeiger, концерн має намір надати компенсації за звільнення співробітників до 49 років і запропонувати достроково вийти на пенсію працівникам старше 50 років, повідомляє DW.

Втім, неприємності очікують не тільки Німеччину. У лютому члени правління концерну Ford повідомили прем'єр-міністра Великобританії Терезу Мей про перенесення виробництва із Сполученого Королівства. Концерну належать два британських моторобудівних заводи. Місяцем раніше стало відомо, що у разі неврегульованого Brexit (виходу Великобританії з ЄС) Ford може втратити до 1 млрд доларів.

Крім того, керівництво концерну розглядає можливість закриття своїх заводів у Росії. Йдеться про підприємства у Всеволожську Ленінградської області, де випускають моделі Focus і Mondeo, а також у Набережних Челнах, де виробляють EcoSport і Fiesta. За їх словами, подібні заходи пов'язані з глобальною реструктуризацією.

Мита на сталь і алюміній, введені адміністрацією Трампа, коштували американському концерну Ford Motor Co близько одного мільярда доларів прибутку, заявив головний виконавчий директор Джеймс Хакетт.