Експерти Stratfor оприлюднили знімки російської бази у Сирії

14 вересня 19:00

На супутникових фотографіях видно, як в аеропорту будуються два додаткових майданчика для гелікоптерів.

 

Розвідувально-аналітична компанія США Stratfor опублікувала знімки з супутника, які є доказом того, що російські військові будують в сирійському аеропорту Латакія авіабазу, повідомляє РБК.

Фотографії були отримані 4 вересня. На них видно, як в аеропорту зводяться два додаткових майданчика для вертольотів, а злітно-посадкова смуга по всій довжині розширюється, як стверджує Stratfor, для прийому важкої транспортної авіації.

На знімках також видно недавно побудовані вежі і будівлі, які, за версією Stratfor, можуть служити для розміщення військовослужбовців. Будівельні роботи ведуться по всьому аеропорту, в окремих його майданчиках старий асфальт був замінений на новий.

На думку аналітиків, знімки є доказом того, що російські військові будують в Латакії свою авіабазу.

Stratfor

Видання Washington Post писало, що Путін користується бездіяльністю США в Сирії. Нагадуючи обіцянки Обами про необхідність підтримати повстанців у Сирії, видання підкреслює, що насправді Білий дім нічого такого не зробив. Інакше, якби американська підтримка сирійської опозиції дійсно була, Москва навряд чи наважилася б відправляти армію в Сирію.

9 вересня стало відомо, що в Сирії приземлилися російські військові літаки. Мова йде про два військово-транспортні гіганти Ан-124 "Руслан" і пасажирський лайнер. Відзначається, що росіяни встановили модульне житло, розраховане на 100 осіб, а також портативну техніку для управління повітряним рухом.

Після інформаційного шуму та занепокоєння, висловленого із цього приводу Вашингтоном, президент Путін визнав, що Росія допомагає Дамаску технікою, зброєю та тренуванням військових, однак зазначив, що говорити про російську участь у воєнних операціях у Сирії передчасно. Втім, пам'ятаючи його брехню про неприсутність російських військових у Криму й Донбасі, до подібних заяв слід ставитися скептично, пише Василь Короткий у статті для DT.UA Куди везе "Сирійський експрес"?