Американці в опитуванні назвали головну проблему країни

05 червня 17:58

Дезінформація "перемогла" тероризм, імміграцію, зміну клімату і расизм.

 

Нове соціологічне опитування Pew Research показує, що американці розглядають фейкові новини та інформацію як серйознішу проблему, ніж інші, включаючи тероризм, імміграцію, зміну клімату і расизм. Дезінформація завжди існувала в різних формах, але епоха Інтернету ускладнила рішення проблеми в режимі реального часу. Фальшиві новини" та дезінформація - це абстрактні терміни, які дають людям у владі - наприклад, президенту Трампу - можливість використовувати цей термін для того, щоб засудити новини, які їм не подобаються, пише видання Axios.

Переважна більшість американців - 68% - вважають, що фейкові новини та інформація мають великий вплив на їх довіру до уряду.

Більше половини американців - 54% - вважають, що фейкові новини впливають на їх довіру до інших американців.

Ще 51% американців кажуть, що фейк ньюз впливають на здатність політичних лідерів виконувати свою роботу.

У той час як більшість американців звинувачують політичних лідерів і групи активістів у створенні неправдивої інформації про журналістів, більшість кажуть, що засоби масової інформації несуть найбільшу відповідальність за рішення проблеми. Згідно з опитуванням, республіканці звинувачують в цьому більше журналістів, ніж демократів.

Більшість опитаних вважають, що з часом проблема посилиться.

Раніше Європейський парламент прийняв резолюцію, яка визнає Росію головним джерелом дезінформації в Європі, поряд з Китаєм, Іраном і Північною Кореєю.