Американці не підтримують продовження терміну президентства Трампа – опитування

16 травня 14:45

Лише 7% американців вважають, що в разі програшу в 2020 році, Трамп повинен проігнорувати результати і залишитися в Білому домі.

 

Нове соціологічне опитування Університету Вірджинії, проведене спільно зі службою Ipsos показало, що з 77% респондентів не хочуть, щоб вибори 2020 року відклали і президенту Трампу дали додаткові два роки перебування в офісі. Тільки 7% респондентів заявили, що якщо Трамп програє вибори 2020 року, він повинен проігнорувати результати і залишитися на своєму посту.

У цілому, близько дев'яти з 10 респондентів заявили, що "мирна передача влади після виборів" і "обидві партії поважають результати виборів" мають важливе значення для здорового функціонування американської демократії".

Більшість респондентів погодилися з твердженням, що "Дональд Трамп не поважає звичаї чи традиції президентства" (61% в цілому і 86% серед демократів) і що він "не поважає закони Сполучених Штатів" (56% в цілому і 83% серед демократів).

Крім того, 30% всіх респондентів і 60 % серед республіканців погодилися з тим, що "розслідування Мюллера завадило президенту Трампу досягти значних частин його порядку денного".

Це опитання було засноване на недавньому твіті президента Університету Ліберті Джеррі Фалвелла, який запропонував, щоб через розслідування Роберта Мюллера російського втручання у вибори 2016 року термін повноважень президента був продовжений на два роки.

Зазначимо, що Трамп ретвітнув Фалвелла.

Опитування Ipsos провели 14-15 травня від імені Центру політики Університету Вірджинії. У вибірку потрапили 1005 дорослих старше 18 років з континентальної частини США, Аляски і Гаваїв. Опитування провели онлайн. Вибірка включає 376 прихильників демократів, 345 - республіканців і 205 – тих, хто взагалі не підтримує мейнстрімні американські партії.