Албанія вислала з країни двох іранських дипломатів

16 сiчня 02:55

Димпломаты свого часу безпосередньо контактували з убитим Кассемом Сулеймані

 

Албанія наказала двом іранським дипломатам залишити країну протягом 72 годин, заявивши, що вони являють "серйозну загрозу" для Албанії, повідомила Alarabiya з посиланням на місцеві ЗМІ в середу, 15 січня.

Двома дипломатами є Мохаммед Пейманематі, радник посольства Ірану в Тирані, і Сейєд Ахмад Хуссейні, культурний аташе Ірану в Албанії.

У повідомленні ЗМІ говориться, що дипломати були в прямому контакті з командиром іранської Революційної гвардії Кассемом Сулеймані, який був убитий в результаті авіаудару США біля міжнародного аеропорту Багдада.

В Албанії проживає 3200 членів організації Народних моджахедів Ірану (MEK), вигнаного опозиційного угруповання.

Раніше, в грудні 2018 року, Албанія вислала посла Ірану та ще одного дипломата за "нанесення шкоди своєї національної безпеки".

Раніше прем'єр-міністр Албанії і міністр закордонних справ Еді Рама повідомив про очікуваний візит в Україну, а також Росію та США в рамках головування Албанії в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Про це інформує албанське видання Exit News.

Виступаючи перед албанськими журналістами у Відні за день до подання програми Албанії Постійній раді ОБСЄ, Рама заявив: "Мій візит у Росію є частиною порядку денного головування в ОБСЄ. Це частина моїх зобов'язань. Ми поділилися зустрічами із виконувачем обов'язків міністра [закордонних справ, Гентом Какаем], щоб збалансувати наші внутрішні справи і зобов'язання в ОБСЄ. Деякі візити відбудуться дуже скоро – візити в Україну, США і Росію. Ми чекаємо підтвердження, перш ніж призначити дати".