Аксьонов у Сирії зустрівся із Асадом

16 жовтня 13:10

Подробиці переговорів представника окупаційної влади Криму з президентом Сирії поки невідомі.

 

Так званий "голова" анексованого Російською Федерацією Криму Сергій Аксьонов зустрівся із президентом Сирії Башаром Асадом. Про це у вівторок, 16 жовтня, представник окупаційної влади Криму повідомив на своїй сторінці у Facebook, де і оприлюднив фото із зустрічі. Деталі переговорів поки не відомі.

"Зустріч з президентом Сирійської Арабської Республіки Башаром Асадом", - написав на своїй сторінці у соцмережі Аксьонов.

Між тим, як передає "Радіо Свобода", представники окупаційної влади на чолі з Аксьоновим прибули до Сирії напередодні, 15 жовтня. Вони заявили про те, що мають намір підписати із Сирією декілька угод щодо співробітництва.

Зокрема сам Аксьонов заявив про намір постачати з анексованого Кримського півострова до Сирії зерно.

Нагадаємо, раніше Аксьонов заявив, що якщо власники заводу "Кримський титан" "не зможуть усунути наслідки викиду забруднюючих речовин і модернізувати виробництво", то російська влада Криму може підняти питання про "прийняття заводу в держвласність". За його словами, російська влада Криму "знаходять повне розуміння" з керівництвом "Кримського титану", що "йде назустріч практично по всіх пропозиціях" кримської влади.

Зазначимо також, що в Україні проти Сергія Аксьонова діють санкції, як і проти інших фізичних та юридичних осіб, що причетні до російської агресії. У зв'язку з чим він подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва проти Ради національної безпеки та оборони України. Аксьонов вимагає скасувати застосовані до нього спеціальні персональні економічні санкції та обмежувальні засоби.