Аеропорт Гонконгу планує відновити роботу вранці, в ньому залишається частина протестуючих

12 серпня 20:17

Всі рейси скасували в понеділок вранці.

 

Адміністрація міжнародного аеропорту Гонконгу, де місцеві жителі проводять безстроковий протест, планує повністю відновить роботу вранці у вівторок. Керівництво аеропорту рекомендувало всім пасажирам, які очікують своїх рейсів, поки залишити будівлю аеропорту з метою безпеки, повідомляє агентство Associated Press.

Однак за повідомленнями ряду ЗМІ, більшість протестувальників покинули будівлю аеропорту. У будівлі залишилося кілька сотень протестуючих.

Аеропорт Гонконгу - найбільший міжнародний транзитний вузол. У 2018 році там побували близько 75 мільйонів пасажирів.

В аеропорту Гонконгу в понеділок, 12 серпня, скасували всі рейси. Зазначається, що це сталося через протести. До будівлі міжнародного аеропорту прийшли кілька тисяч протестувальників. Акція протесту в аеропорту Гонконгу почалася 9 серпня і мала завершитися ввечері 11 серпня, але активісти вирішили її продовжити.

Гонконг переживає найважчу політичну кризу з 1997 року, коли Велика Британія передала цю територію під протекторат Китаю.

Видання The Economist вважає, що уряд Китаю може піти шляхом силової зачистки протестів і повторити трагічні події на площі Тяньаньмень в Пекіні 1989 року. Аналітики підкреслили, що такий сценарій не вигідний насамперед для КНР Детальніше читайте в матеріалі "Майбутнє Гонконгу: до чого призведуть багатотижневі протести" і в статті Наталії Бутирської "Гонконг: територія свободи під китайським ковпаком" у тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".