Адвокат Трампа намагався відмовити президента від зустрічі з Мюллером - "Страх. Трамп у Білому домі"

06 вересня 06:35

Колишній адвокат Трампа Джон Дауд чесно сказав Трампу, що якщо той погодиться відповідати на питання Мюллера, то може опинитися у в'язниці.

 

Президента США Дональда Трампа довгий час посилено відмовляли від будь-яких зустрічей зі спеціальним прокурором Робертом Мюллером, який розслідує справу про втручання РФ в американські вибори, і від дачі свідчень з цього питання; про це розповів легендарний американський журналіст Боб Вудворд у своїй книзі "Страх. Трамп у Білому домі".

Як пише Вудворд, у січні цього року адвокат Трампа Джон Дауд провів із президентом "репетицію" допиту глави держави у спецпрокурора Роберта Мюллера - про зв'язки між його передвиборним штабом і Росією, а також про його діяльність на президентському посту.

За підсумками "репетиції" на той момент все ще працювавший на Трампа Дауд попередив президента, що йому ні в якому разі не можна зустрічатися з Мюллером - це може погано для президента скінчитися. Дауд зазначав, що Трамп плутався у своїх свідченнях, забував факти, надто легко приходив до люті, не витримуючи натиску питань, і у підсумку зірвався, назвавши все розслідування Мюллера "проклятою фабрикацією".

"Дауд чесно сказав Трампу, що якщо той погодиться відповідати на питання Мюллера, то може опинитися у в'язниці. Адвокат був готовий піти до Мюллера і сказати, що розмова не відбудеться, тому що він не може дозволити президенту "виставити себе ідіотом і зганьбити країну на весь світ", - йдеться у книзі.

Проте пізніше Трамп заявив, що все-таки бажає виступити перед комісією Мюллера, навідріз відмовившись слухати будь-які доводи Дауда, який після цього подав у відставку, заявивши, що "більше нічим не може йому допомогти".

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що президент США Дональд Трамп може дати свою згоду на зустріч зі спеціальним прокурором Робертом Мюллером для відповідей по широкому колу питань; президент прийме і озвучить своє рішення протягом найближчих двох тижнів.

Також раніше стало відомо, що команда спеціального прокурора Роберта Мюллера, який розслідує справу про ймовірне втручання Росії у президентські вибори в США в 2016 році, почала вивчення аккаунта у Twitter президента США Дональда Трампа у пошуках фактів можливої протидії розслідуванню з боку президента.