ЦВК оголосила про перемогу Вілкула у Кривому Розі

16 листопада 19:40

"Самопоміч" має намір оскаржувати результати виборів у суді.

 

Центральна виборча комісій України офіційно оголосила Юрія Вілкула ("Опозиційний блок") переможцем другого туру виборів міського голови Кривого Рогу, Дніпропетровська область.

Згідно з даними, опублікованими на офіційному сайті ЦВК, за Вілкула, який є чинним мером, проголосували 89 209 (49,25%) виборців, а його конкурент Юрій Милобог (Об'єднання "Самопоміч") отримав 88 457 (48,83%) голосів.

За результатами голосування, Милобог лідирує в шести з семи районів Кривого Рогу. Вілкул отримав більшість голосів лише в Інгулецькому районі міста, що і забезпечило чинному меру перевагу в 752 голоси.

"Опозиційний блок" заявив про перемогу свого кандидата на виборах в Кривому Розі.

Об'єднання "Самопоміч" заявляє про масові фальсифікації, які спотворили результати волевиявлення городян. Партія має намір домагатися визнання результатів голосування на низці дільниць недійсними в судовому порядку.

Битва за Кривий Ріг триває. Готуємо подання до суду. На допомогу команді Юрія Милобога, якого громада Кривого Рогу вібра...

Posted by Андрій Садовий on 16 листопад 2015 р.

Читайте також: На виборах мера Івано-Франківська переміг "свободівець" Марцинків - ЦВК

У першому турі виборів міського голови, який відбувся 25 жовтня, за Вілкула проголосували понад 45% виборців, Милобог отримав 10,7% голосів.

Нагадаємо, другий тур виборів мерів міст пройшов 15 листопада у Києві, Вінниці, Луцьку, Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі, Нікополі, Павлограді, Краматорську, Житомирі, Ужгороді, Бердянську, Запоріжжі, Мелітополі, Івано-Франківську, Білій Церкві, Кіровограді, Кременчуці, Львові, Миколаєві, Кременчуці, Полтаві, Рівному, Сумах, Херсоні, Хмельницькому, Черкасах, Чернігові та Чернівцях.

З 35 міст, де 25 жовтня пройшли місцеві вибори, тільки в п'яти градоначальники були обрані в першому турі. Ними стали: Слов'янськ (Донецька область), Лисичанськ (Луганська область), Одеса, Тернопіль, Харків.

У Дніпропетровську у другий тур вийшли Борис Філатов, кандидат від партії "УКРОП", і представник "Опозиційного блоку", син мера Кривого Рогу Олександр Вілкул, отримали 37,94% і 35,78% голосів відповідно.

Результати екзит-полів КМІС, КВУ і паралельний підрахунок "Опори" свідчать про перемогу Філатова, який набрав понад 50% голосів.