У Раду проходять Береза, Білецький, Парасюк і "козак" Гаврилюк

28 жовтня 11:14

Хороші шанси потрапити до парламенту по "мажоритарці" мають і ряд відомих військових-добровольців.

 

За результатами обробки 100% протоколів прес-секретар "Правого сектора" Борислав Береза перемагає на окрузі №213 у Києві. зібравши майже 30% голосів.

Нагадаємо, Лідер партії "Правий сектор" Дмитро Ярош перемагає на окрузі №36 у Павлограді Дніпропетровської області, зібравши 29,98% голосів виборців.

При цьому на багатомандатному окрузі ПС отримує всього 1,81% (оброблені 84,49% протоколів).

Зазначимо, що шанси потрапити в Раду мають також командир полку "Азов" Андрій Білецький (округ 217 Києва, оброблені 86% протоколів, набирає 33,8% голосів), а також відомий боєць батальйону міліції "Золоті ворота" Михайло Гаврилюк (округ №95, Київщина, 19,85% голосів з 73,4% протоколів).

У окрузі №122 наЛьвівщині з більш ніж 55% голосів лідирує не менш відомий сотник Майдану, боєць батальйону "Дніпро" Володимир Парасюк (66% протоколів).

Крім того, у Луцьку (округ №22) перемагає командир другої роти батальйону "Айдар" Ігор Лапін. Він випередив свого найближчого конкурента, завідувача кафедри української літератури Східноєвропейського національного університету ім'я Лесі Українки Ірину Констанкевич всього на 28 голосів (24,24% проти 24,21%).

Як повідомляє Радіо Свобода, на площі біля міськради вночі чергували його прихильники з шинами, щоб, за їх словами, "захистити" у разі необхідності результат.

Нагадаємо, що швидше за все потраплять в Раду і представники низки батальйонів. які йдуть у партійних списках. Так. 5 номером у списку "Народного фронту", лідера виборчих перегонів, є Андрій Тетерук, командир "Миротворця". Другим і сьомим номером у списках "Самопомічи" (попередньо близько 11% голосів) є командир "Донбасу" Семен Семенченко і прес-секретар цього батальйону Павло Кишкар.

Крім того, третім номером у списку Радикальної партії Олега Ляшка (близько 7,5% голосів) йде командир 24-го батальйону територриториальної оборони "Айдар" Сергій Мельничук. У списку "Батьківщини" лідирує доброволець "Айдара", заарештована російськими силовиками Надія Савченко.