Звільненого з Генпрокуратури Кулика намагаються проштовхнути в СБУ — Лещенко

27 листопада 14:46

За збереження Кулика на попередній посаді боровся Ігор Коломойський.

 

Ряд осіб лобіюють призначення Костянтина Кулика, звільненого з Генеральної прокуратури у зв'язку з відмовою проходити переатестацію, на посаду заступника Головного слідчого управління СБУ, пише журналіст Сергій Лещенко.

"Після звільнення Костянтина Кулика з Генпрокуратури, впливові люди лобіюють його призначення в СБУ. Так, є інформація, що Кулик в СБУ претендує на посаду заступника Головного слідчого управління", - йдеться в Telegram-каналі журналіста.

За збереження Кулика в Генпрокуратурі боровся олігарх Ігор Коломойський, якому Кулик був корисний.

Напередодні аналогічну інформацію опублікував журналіст Станіслав Речинський: "Кажуть, що ось цей сумний чувачок (на фото зображено Кулик - ред.) - новий начальник слідства в СБУ. Зручний. Незважаючи на закон зажене будь-якого".

Згідно із Законом України "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо першочергових заходів реформування органів прокуратури", який набув чинності 25 вересня 2019 року, прокурори можуть бути переведені в нові органи прокуратури тільки у випадку успішного проходження ними атестації.

В 2016 році Кулику пред'являли звинувачення в незаконному збагаченні, так як він володів великими грошовими активами, квартирами в центрі Києва і дорогим позашляховиком. У розпал цієї справи його перевели з військової прокуратури на посаду начальника міжнародного відділу ГПУ. На цій посаді Кулик почав займатися справою Burisma і Хантера Байдена. Саме Кулик підготував досьє зі звинуваченнями Хантера Байдена, що призвело до політичного напруження в США і справи про імпічмент чинного президента Дональда Трампа. В цьому досьє стверджується, що українські прокурори мають докази корупції, спрямовану на особисте збагачення Джо Байдена.

У березні 2019 року інформаційне агентство "УНІАН" повідомило, що прокурор у справі Курченка Костянтин Кулик висунув підозри, в тому числі, представникам оточення президента Петра Порошенка. Після чого Петро Порошенко заявив, що Кулик "отримав наказ"від олігарха Ігоря Коломойського звинувачувати його у втручанні у "справу Курченка".