ЗСУ збили російський безпілотник в небі над Донбасом

14 сiчня 18:51

Збитий БПЛА став вже третім з початку "новорічно-різдвяного перемир'я".

 

Українські військовослужбовці в зоні проведення антитерористичної операції збили безпілотний літальний апарат російського виробництва.

БПЛА "Оралн-10" був ліквідований підрозділом протиповітряної оборони Збройних сил України в неділю, 14 січня, повідомляє прес-центр штабу АТО.

З початку дії "новорічно-різдвяного" ЗСУ збивають вже третій безпілотник противника: БПЛА такого типу були ліквідовані 29 грудня і 11 січня.

"Орлан-10" є складовою частиною комплексу повітряної розвідки, спостереження і моніторингу. Цей безпілотний літак-розвідник оснащений системою радіоелектронної боротьби, тепловізором, фото- та відеоапаратурою. Він здатний створювати карти місцевості в 3D і навіть управляти розвитком бою", - пояснили в штабі.

У ході засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську в середу, 20 грудня, було погоджено безстрокове припинення вогню з 00:00 23 грудня.

Однак бойовики російсько-терористичних формувань порушили його того ж дня, обстрілявши українські позиції на Світлодарській дузі з БМП, мінометів і гранатометів .

"Новорічне перемир'я" стало 12-м з початку війни в Донбасі. "Шкільне" та "хлібне", що передували йому, систематично порушувалися російсько-терористичними формуваннями.