ЗСУ помітили ворожий безпілотник у районі Авдіївки

26 листопада 18:29

На донецькому та луганському напрямках терористи задіяли кулемети, а на приморському – зенітну установку.

 

Бойовики російсько-терористичних формувань знизили рівень вогневої активності в зоні проведення антитерористичної операції, але не припинили провокаційних обстрілів позицій Збройних сил України. У зоні АТО також був помічений безпілотник противника.

У неділю, 26 січня, терористи чотири рази порушили режим тиші, зосередивши вогонь на всіх напрямках, повідомляє прес-центр штабу АТО.

По Трьохізбенці на Луганщині окупанти били з 82-мм мінометів. У районі Золотого були зафіксовані провокації із застосуванням стрілецької зброї.

Верхньоторецьке на донецькому напрямку зазнавало обстрілів з мінометів калібру 82 міліметри та гранатометів. У районі Авдіївці українські бійці зафіксували розвідувальний політ безпілотного літального апарату противника.

По Гнутовому на приморському напрямку терористи вели вогонь їз зенітної установки, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Як повідомлялося, за результатами засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську 23 серпня було оголошено про введення з 25 серпня режиму припинення вогню у зв'язку з початком навчального року. Так зване "шкільне перемир'я" стало вже 11-м з початку війни в Донбасі. Бойовики російсько-терористичних формувань порушили його у перший же день.

3 жовтня бойовики вперше з початку "шкільного перемир'я" застосували РСЗВ, випустивши по позиціях ЗСУ на приморському напрямку більш 50 снарядів БМ-21 "Град".

5 листопада під вогнем реактивної артилерії противника опинилися Опитне та Авдіївка, по яких терористи випустили 247 снарядів БМ-21 "Град". По Пісках окупанти завдали серію ударів з 122-мм ствольної артилерії і великокаліберних мінометів.

21 листопада терористи завдали удару зі 152-мм ствольної артилерії по позиціях ЗСУ на Світлодарській дузі.

24 листопада Збройні сили України відтіснили бойовиків і взяли під контроль села Травневе Бахмутського району та Гладосове Горлівського району Донецької області, які перебували в "сірій зоні".