ЗСУ показали підготовку військ до Параду на честь Дня Незалежності України

21 липня 03:50

У параді візьме участь понад 200 одиниць техніки, частина з яких - новітні зразки.

 

Сухопутні війська Збройних Сил України продовжують інтенсивну підготовку озброєння, техніки і парадних розрахунків до параду 24 серпня з нагоди головного державного свята - 27-ї річниці Незалежності України, повідомляється на сторінці СВ ЗСУ Facebook.

"Йде підготовка озброєння, військової техніки і парадних розрахунків до участі у параді військ з нагоди 27-ї річниці Незалежності України. На військовому аеродромі в смт Озерне Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Попко перевірив хід підготовки військової техніки, яка буде залучена до параду", - наголошується в матеріалі.

Командувач СВ ЗСУ особливо підкреслив, що заходи з підготовки проходять чітко за графіком і перебувають на контролі відповідальних осіб. У цьому році на урочистому параді на честь Дня Незалежності України разом з пішими розрахунками пройде понад 200 одиниць військової техніки, частина з яких - новітні зразки, представлені української оборонною промисловістю.

11 квітня 2018 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ "Про відзначення 27-ї річниці незалежності". Військовий парад відбудеться 24 серпня в Києві на вулиці Хрещатик та Майдані Незалежності. Безпосереднє керівництво підготовкою та проведенням заходу покладено на міністра оборони України генерала армії України Степана Полторака.

Глава держави доручив Кабінету міністрів затвердити та забезпечити виконання плану заходів з підготовки та відзначення 27-ї річниці незалежності України, а державному комітету телебачення і радіомовлення - організувати висвітлення заходів.

Нагадаємо, тим часом у Одесі у понеділок, 9 липня, почалися масштабні навчання Sea Breeze-2018 за участю Військово-морських сил Збройних сил України та військовослужбовців країн НАТО. Вони триватимуть в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря 12 днів - до 21 липня.

Особливістю цьогорічних навчань Sea Breeze стане управління силами морського, наземного та повітряного компонентів з моря. Багатонаціональний штаб розміщуватиметься на кораблі управління USS Mount Whitney, він знаходитиметься у відкритому морі. Міжнародні навчання серії Sea Breeze проводяться щорічно з 1997 року.