ЗСУ ліквідували двох і поранили чотирьох бойовиків

02 вересня 18:36

У ході бойового зіткнення п'ятеро українських військовослужбовців отримали поранення.

 

Під час бойового зіткнення на Донеччині у неділю, 2 вересня, були поранені п'ятеро військовослужбовців Збройних сил України. За даними військової розвідки, вогнем у відповідь українські бійці знищили двох окупантів, ще четверо отримали поранення.

Усього з 7:00 до 18:00 неділі бойовики російсько-окупаційних формувань три рази порушили режим припинення вогню в зоні проведення операції Об'єднаних сил, ігноруючи "шкільне перемир'я". Озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, не застосовувалося, повідомляє прес-центр штабу ООС.

По українських позиціях в районі Кам'янки і Південного противник відкривав прицільний вогонь зі станкових автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Ситуація в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил", - запевнили в штабі.

Як повідомлялося, 22 серпня учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську погодили безстрокове припинення вогню з 29 серпня у зв'язку з початком навчального року. "Шкільне перемир'я" стало вже 16-м з початку війни у Донбасі. Як і всі попередні перемир'я, воно було порушене бойовиками російсько-окупаційних формувань у перший же день.

30 квітня, президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Детальніше про перспективи деокупації/реінтеграції Донбасу читайте в матеріалі Олександра Пунтуса "Воювати по-новому" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".