Знайдений автомат, з якого розстріляли автомобіль Окуєвої і Осмаєва – Геращенко

07 листопада 16:23

На зброї виявлено сліди ДНК тієї людини, яка ним користувалася, розповів радник міністра внутрішніх справ.

 

Слідчі знайшли автомат, з якого було розстріляно автомобіль добровольців АТО Аміни Окуєвої і її чоловіка Адама Осмаєва, повідомив радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко в ефірі телеканалу "Прямий".

"Минулого тижня у полі був знайдений автомат, з якого розстріляли автомобіль. На ньому сліди ДНК тієї людини, яка ним користувалася, вбивці. Ці сліди ДНК зараз віддали експертам-криміналістам, поліції. Вони ідентифікують дані ДНК і на момент, коли у нас буде підозрюваний, ми зможемо порівняти їх і бути точно впевненими, що цей чоловік - убивця чи не вбивця Аміни", - розповів депутат.

Він також додав, що у групі зловмисників, які готували вбивство подружжя, могли перебувати близько чотирьох чоловік. Їхньою цілю була не тільки Окуєва, але і Осмаєв, додав Геращенко.

Увечері 30 жовтня народний депутат, радник голови МВС Антон Геращенко повідомив про замах на Аміну Окуєву й Адама Осмаєва, в результаті якого Окуєва була вбита, а її чоловік – поранений. Автомобіль із подружжям розстріляли з автоматичної зброї на залізничному переїзді у Глевасі Васильківського району Київської області.

Попередній замах на Аміну Окуеву і Адама Осмаєва було скоєно в Києві 1 червня. За даними ЗМІ, кілер є особою, відомою в кримінальних колах Санкт-Петербурга Артур Денісултанов на прізвисько "Дінго".При собі у нього був паспорт громадянина України на ім'я Олександра Дакара, виданий у лютому 2016 року.

Докладніше читайте в матеріалі DT.UA "Вбивство Окуєвої: що відомо на даний момент".