ЗМІ повідомили про втечу фігурантів справи про розкрадання в Міноборони

11 жовтня 22:33

Певно, хтось заздалегідь попередив посадових осіб "Трейд Коммодити" про підготовку затримання.

 

Посадові особи ТОВ "Трейд Коммодіті", яких підозрюють у причетності до розкрадання 149 млн гривень на закупівлі нафтопродуктів Міністерством оборони, втекли напередодні затримання, повідомляють "Українські новини" з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

"Вони всі втекли, на жаль", - повідомив виданню співрозмовник у середу, 11 жовтня.

Він не виключив, що фігурантів справи хтось попередив про спецоперацію Національного антикорупційного бюро, під час якої їх планували затримати.

Нагадаємо, 11 жовтня НАБУ повідомило про викриття корупційної схеми розтрати 149 мільйонів гривень при закупівлі палива для Міністерства оборони. У рамках розслідування були затримані заступник міністра оборони Ігор Павловський, директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів міністерства Володимир Гулевич і ще дві посадові особи.

За версією слідства, після укладення договорів на закупівлю палива для потреб Міноборони документи були безпідставно внесено зміни про підвищення ціни на 16%.

У вересні 2016 року DT.UA опублікувало статтю, з якої почалося розслідування НАБУ. В ній була описана схема, з допомогою якої державні споживачі закуповують нафтопродукти. Так, тендери виграють фірми, які організовані незадовго до торгів, а на результат торгів, незважаючи на систему ProZorro, як і раніше впливають чиновники.

Детальніше про схеми підвищення ціни палива після проведення тендерів Міноборони читайте в матеріалі Сергія Куюна "Діра в тилу" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".