Зловмисник, який заклав вибухівку під авто співробітника спецслужби, помер – ГПУ

04 квiтня 16:35

Чоловік отримав численні ушкодження під час передчасного вибуху.

 

Зловмисник, який заклав вибухівку під автомобіль співробітника української спецслужби, помер у лікарні не приходячи до свідомості. Як повідомив на своїй сторінці у Facebook спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко, досудовим розслідуванням у цій справі займається Головне управління Нацполіції у Києві під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури.

"У Києві невстановленою особою скоєно замах на вчинення терористичного акту відносно співробітника спецслужби України шляхом спроби мінування автомобіля останнього. Під час закладення вибухівки, внаслідок спрацювання вибухового пристрою зазначена особа отримала численні тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості від яких померла у лікарні не приходячи до свідомості", - написав Лисенко.

Читайте також: Опубліковано відео підриву авто розвідника в Києві

У Голосіївському районі Києва сьогодні вночі підірвали автомобіль, унаслідок події постраждала одна людина. Відкрито кримінальні провадження за ч.3 ст.15, п.5 ч.2 ст.115 (замах на вбивство) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Згодом журналіст Юрій Бутусов повідомив про те, що підірваний автомобіль належить офіцеру української розвідки, який брав участь в операції Об'єднаних сил. Офіцер не постраждав, а зловмисник отримав серйозні поранення й був затриманий.

У Міністерстві оборони заявили, що не можуть підтвердити чи спростувати інформацію щодо причетності до військової розвідки особи, автомобіль якої підірвали у Києві.