Журналісти знайшли розшукувану СБУ Ульянченко в Києві

14 вересня 14:54

Соратниця колишнього президента Віктора Ющенка знаходиться у своєму кабінеті.

 

Колишня керівниця Київщини і соратниця екс-президента Віктора Ющенка Віра Ульянченко, яку СБУ оголосила в розшук, знаходиться в Києві, повідомляє ТСН.

Кореспондент ТСН Ольга Василевська зустрілася з Ульянченко в її власному київському офісі.

У понеділок фотографія Ульянченко з'явилася на офіційному сайті МВС у розділі "Особи, які переховуються від органів влади". Ульянченко звинувачують за статтею Кримінального кодексу "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

DT.UA повідомило, що Віру Ульянченко оголосили в розшук за махінації з приватизацією землі. Як повідомляють джерела DT.UA прокуратура підозрює Ульянченко в організації схеми приватизації землі на студентів, яку, як відомо, використовував у Києві Леонід Черновецький. За даними прокуратури, на паспорти більш, ніж тисячі студентів була оформлена земля у Димерському районі Київської області, зокрема в Сухолуччі, де знаходяться мисливські угіддя Януковича.

Ульянченко очолювала Київську обласну держадміністрацію з липня 2006 року. З травня 2009 року по 24 лютого 2010 року керувала секретаріатом президента України Віктора Ющенка. На виборах 2014 року вона очолила Всеукраїнське аграрне об'єднання "Заступ".