На знімальну групу "Схем" скоїли напад у Жулянах під час зйомки прильоту Медведчука

07 листопада 20:41

Невідомі в балакалавах заблокували автомобіль знімальної групи.

 

На знімальну групу проекту "Схеми" напали під час зйомки прильоту літака лідера проросійського руху "Український вибір" та представника України в гуманітарній підгрупі Тристоронній котнтактній групі у Мінську Віктора Медведчука в міжнародному аеропорту "Київ", повідомив журналіст Михайло Ткач.

За словами журналіста, люди в масках били і штовхали його й оператора, а також намагалися розбити камеру, щоб не допустити зйомки прильоту Медведчука та його виходу з терміналу.

"Щойно біля віп-терміналу аеропорту Київ люди які постійно охороняють прильоти і вильоти Віктора Медведчука, люди в масках і балаклавах перешкоджали нашій законній журналістській діяльності. Били ліктями, штовхали, робили підніжки, у оператора двічі вибили камеру з рук. Наше авто з реєстратором заблокували аби завадити зняти приліт літака Віктора Медведчука з Росії в виход з терміналу", - написав Ткач на своїй сторінці у Facebook ввечері в середу, 7 листопада.

Нагадаємо, журналісти проекту "Схеми" з'ясували, що Медведчук неодноразово здійснював перельоти з Києва до Москви й назад на літаку Falcon 300 з бортовим номером P4-GEM, ігноруючи діючу з 25 жовтня 2015 року заборону на пряме авіасполучення з РФ.

Інформацію про польоти Медведчука в РФ підтвердили в СБУ і Державіаслужбі, уточнивши, що його літак зареєстрований не в Україні, а на Арубі.

У прес-службі "Українського вибору" заявили, що Медведчук літав до Москви для проведення переговорів про звільнення українських громадян Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, яких незаконно засудили на території РФ.