Жебрівський призначений губернатором Донецької області

11 червня 18:02

Головним завданням нового глави Донецької області стане захист області від бойовиків та забезпечення проведення чесних і прозорих місцевих виборів.

 

11 червня Президент України Петро Порошенко оголосив про призначення Павла Жебрівського новим головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

Також Порошенко в Маріуполі представив Жебрівського активу Донецької області.

Головним завданням нового глави Донецької області Порошенко назвав захист області від бойовиків та забезпечення проведення чесних і прозорих місцевих виборів.

"Перше і головне – не забувайте, що одночасно ви стаєте головою військово-цивільної адміністрації. Ви разом із Збройними силами, Нацгвардією та іншими силовими підрозділами повинні забезпечити надійну оборону всієї України, і захист області від бойовиків", - заявив глава держави, представляючи нового главу області.

Також Порошенко очікує від Жебрівського проведення чесного виборчого процесу під час місцевих виборів. "Чесні і прозорі вибори – це універсальний світовий рецепт вирішення політичних конфліктів. Це певною мірою стосується і окупованих територій, якими зараз керують маріонетки, яких ніхто ніколи не обирав", - сказав президент. "Ще одне з важливих завдань, які зараз стоять перед вами, – це забезпечення проведення прозорих, чесних місцевих виборів", - додав він.

Павла Жебрівського називають "людиною Порошенка", на початку 2000-х він був його першим заступником у партії Солідарність. Жебрівський - народний депутат трьох скликань Верховної Ради, а підчас президентства Ющенка з квітня по грудень 2005-го очолював Житомирську облдержадміністрацію.

До призначення на посаду губернатора Донецької області працював в структурі Генеральної прокуратури України на посаді начальника управління з розслідування корупційних злочинів, вчинених службовими особами, які займають особливо відповідальне становище.

Учора Кіхтенко був звільнений з посади донецького губернатора. Діяльність губернатора критикувалася президентом Петром Порошенком, прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і головою МВС Арсеном Аваковим, який звинуватив губернатора у "колабораціонізмі" за заклики припинити економічну блокаду окупованих територій. А ситуація з будівництвом фортифікаційних споруд стала приводом для винесення йому догани.

В інтерв'ю ZN.ua Кіхтенко прокоментував своє звільнення, розповів про стосунки з прем'єром
і відсутність чіткої державної політики в Донбасі.