Зеркаль наголосила на відсутності реакції Україна на указ Путіна про землю в Криму

26 березня 13:15

На думку колишньої заступниці міністра МЗС, відсутність реакції може свідчити про політику офіційного Києва стосовно Криму.

 

Путін продовжує порушувати права людини та норми права, а його указ про те, що володіти землею на території окупованого півострова Крим можуть тільки громадяни РФ, тільки це підтверджує. Про це на своїй сторінці в Facebook написала колишня заступник міністра МЗС України Лана Зеркаль.

"Поки всі переймаються пандемією та ведуть дискусії на тему створення консультаційної ради з кремлівськими маріонетками, Путін продовжує послідовно порушувати основоположні права людини та норми міжнародного права у Криму, видаючи Указ від 20 березня 2020 року N 201, яким додано новий розділ щодо Криму, до переліку прикордонних територій, на яких іноземні громадяни, особи без громадянства та іноземні юридичні особи не можуть мати право власності на земельні ділянки", - написала Зеркаль.

Зеркаль зауважила, що Україна й досі не прокоментувала відповідний указ, що, ймовірно, може свідчити про її політику стосовно окупованого півострова.

Раніше посольство США в Україні назвало нещодавній указ очільника Кремля Володимира Путіна про те, що землею на окупованому півострові можуть володіти тільки росіяни, підсиленням основи для накладання санкцій на РФ.

Нагадаємо, що Президент Росії Володимир Путін підписав указ щодо прав власності на землю в анексованому Криму.

Згідно з документом, розширено перелік територій та земельних ділянок, які не можуть бути у власності у "іноземців" і "іноземних юридичних осіб". У список увійшло більшість районів анексованих Криму і Севастополя, а також Керч, Ялта, Євпаторія, Судак та інші прибережні міста півострова.

Заборона не поширюється на три райони Криму – Первомайський, Красногвардійський та Білогірський, ці райони не межують з материковою частиною України і не мають виходу до Чорного моря. Аналогічним чином до переліку не увійшов Верхньосадовська сільська рада в Нахімовському районі Севастополя.