Зеленський звільнив начальника контррозвідки СБУ

27 серпня 11:25

Робота для звільненого знайшлася одразу – в одному з обласних управлінь спецслужби.

 

Президент України Володимир Зеленський звільнив начальника контррозвідки Служби безпеки України Олексія Петрова, відповідний указ оприлюднено на офіційному сайті голови держави.

"Звільнити Петрова Олексія Геннадійовича з посади начальника Департаменту контррозвідки Служби безпеки України", - йдеться в указі №626/2019 від 27 серпня.

Наступним указом Зеленський призначив його очільником УСБУ в Кіровоградській області.

"Призначити Петрова Олексія Геннадійовича начальником Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області", - йдеться в указі №627/2019.

Як пише у своїй статті для DT.UA головний експерт StateWatch Олександр Лємєнов, Служба безпеки України – це не просто орган правопорядку, це величезний механізм, наділений колосальними функціями в сфері розслідувань.

У кабінеті голів спецслужби цвяхами компромату збивалися коаліції, перерозподілялися долі людей і частки потоків. СБУ – це "скальпель" в руках президента, яким можна або зробити успішну операцію на серці пацієнта (держави), або просто понівечити його тіло, деколи ледь не спричиняючи зупинку серця.

Докладніше про необхідність реформування української спецслужби читайте в матеріалі "СБУ як скальпель президента" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".