Зеленський визнав, що політичної волі недостатньо для розслідування вбивств активістів

17 липня 22:43

Зеленський обговорив з правоохоронними органами найгучніші кримінальні справи - вбивство Гандзюк, розстріли на Майдані.

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що в розслідуваннях вбивств на Майдані та активістів не достатньо лише його політичної волі, оскільки немає політичної волі у правоохоронців. Про це Зеленський сказав у своєму відеоблозі.

Він заявив, що після вступу на посаду покликав керівників правоохоронних органів, щоб обговорити найбільш гучні справи - справи Майдану, напади на журналістів, вбивство Гандзюк і розкрадання в оборонці.

"І тут почалося: САП каже, у всьому винні НАБУ, НАБУ каже - у всьому винні САП, генпрокурор каже - була б політична воля, ми б вже всіх посадили. Я кажу - у нас є політична воля, щоб можна було безпечно жити в Україні і посадити всіх цих грабіжників, які дуже брудно заробляли на всіх цих справах. Є політична воля, немає тільки одного - немає часу. Давайте працювати", - розповів глава держави.

За словами Зеленського, керівники правоохоронних органів погодилися, що "будемо працювати".

"Зараз вже минуло півтора місяця. Я розумію тільки одне, що політичної волі моєї особистої недостатньо. Немає політичної волі у наших правоохоронних органів. Ну може у кого є, але завжди їм чогось не вистачає", - зазначив він.

Президент пообіцяв, що в такому випадку "буде робити все, щоб таких правоохоронців в Україні не було.

Як повідомлялося, батько вбитої радниці мера Херсона Катерини Гандзюк Віктор публічно звернувся до президента Володимира Зеленського із закликом озвучити свою позицію щодо цього резонансного злочину.

Як повідомлялося, 6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області виніс обвинувальні вироки виконавцям вбивства Катерини Гандзюк. Ватажок групи Сергій Торбін отримав 6,5 років, а безпосередній виконавець Микита Грабчук - 6 років позбавлення волі. Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Віктор Горбунов отримали по 4, а Віктор Горбунов – три роки. В цей термін включать час, що засуджені вже провели в СІЗО. У прокуратурі пояснили, що перед винесенням вироку всі вони визнали свою провину і дали викривальні свідчення проти інших учасників злочину. У квітні ГПУ перекваліфікувала справу з ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).