Зеленський призначив Болдиря керівником СБУ в Києві та області

27 серпня 16:12

Президент сьогодні підписав відповідний указ.

 

Президент України Володимир Зеленський призначив головою київського управління Служби безпеки Сергія Болдиря. Указ опублікувала пресслужба Офісу президента.

"Призначити Болдиря Сергія Володимировича начальником Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області", - йдеться в указі №629/2019.

У 2015 році тоді ще президент України Петро Порошенко призначив Болдиря керівником Департаменту охорони державної таємниці та ліцензування Центрального управління СБУ.

Читайте також: Зеленський звільнив начальника контррозвідки СБУ

Як пише у своїй статті для DT.UA головний експерт StateWatch Олександр Лємєнов, Служба безпеки України – це не просто орган правопорядку, це величезний механізм, наділений колосальними функціями в сфері розслідувань.

У кабінеті голів спецслужби цвяхами компромату збивалися коаліції, перерозподілялися долі людей і частки потоків. СБУ – це "скальпель" в руках президента, яким можна або зробити успішну операцію на серці пацієнта (держави), або просто понівечити його тіло, деколи ледь не спричиняючи зупинку серця.

Докладніше про необхідність реформування української спецслужби читайте в матеріалі "СБУ як скальпель президента" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".