Зеленський подякував Нідерландам за конструктивність у питанні Цемаха і МН17

12 вересня 00:27

Президента, очевидно, не дуже бентежить, що Нідерланди відверто розчаровані рішенням віддати Цемаха Росії.

 

Президент України Володимир Зеленський висловив подяку Нідерландам, відзначивши їхню конструктивну позицію у питанні взаємного звільнення утримуваних осіб між Україною і Росією і готовність і далі переслідувати винуватців загибелі рейсу МН17, передає "Інтерфакс-Україна".

У середу, 11 вересня, відразу після прийняття вірчих грамот від посла Нідерландів в Україні Йоганнеса Германна Адріануса де Мола Зеленський висловив йому подяку від імені України для Нідерландів.

"Президент України висловив подяку нідерландській стороні за конструктивну позицію у цьому питанні і готовність належним чином покарати винних у тому, що був збитий літак рейсу МН-17", – йдеться у повідомленні прес-служби Офісу президента України.

Як повідомлялося, 7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі "35 на 35". РФ повернула в Україну 24 полонених моряків і 11 політв'язнів: Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олексія Сизоновича, Павла Гриба, Едема Бекірова, Євгенія Панова і Артура Панова.

Серед тих, кого Україна передала РФ, є як росіяни, так і громадяни України, засуджені за державну зраду, участь в терористичних організаціях і інші злочини. 11 з них були помилувані президентом, 19 – звільнені з-під варти напередодні обміну, двоє вже перебували на волі, один був переданий росіянам раніше. До Москви полетіли, в тому числі, главред пропагандистського видання "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський і колишній командир роти ППО угруповання "ДНР" Володимир Цемах – ключовий фігурант справи MH17.

Докладніше читайте в матеріалі Володимира Кравченка "Будь-якою ціною?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".