Збиття ІЛ-76: суд відмовився визнати російську агресію причиною загибелі капітана літака — ЗМІ

18 квiтня 19:09

Суддя, яка винесла таке рішення, також не змогла його пояснити.

 

Міський районний суд Мелітополя відмовився визнавати загибель командира літака ІЛ-76 Олександра Білого наслідком російської агресії, передає "Громадське". Про це йдеться у рішенні суду, яке отримала вдова капітана Тетяна Чимиркова. Літак збили бойовиками в аеропорту Луганська.

Зазначено, що відповідне рішення суд виніс 16 квітня 2019 року.

Як зазначили в "Уніан", у рішенні немає мотивувальної частини із аргументацією суду, лише міститься вступна та резолютивна. При цьому суддя Мелітопольського міського суду Юлія Горбачова так і не змогла прокоментувати відповідне рішення, яке сама ж і винесла. Вона послалася на відсутність часу у зв'язку із судовим засіданням

У свою чергу виконуюча обов'язки голови Мелітопольського міськсуду Тамара Міщенко повідомила про те, що Горбачова не встигла оформити мотивувальну частину рішення через велике робоче навантаження. Міщенко пообіцяла, повністю рішення опублікують у понеділок, 22 квітня.

Нагадаємо, 27 березня 2017 року Павлоградський суд визнав екс-начальника штабу АТО генерала Віктора Назарова винним у службовій халатності і засудив до семи років позбавлення волі в рамках справи про знищення бойовиками "ЛНР" літака Іл-76 Збройних сил України з українськими десантниками в червні 2014 року.

При цьому, як повідомляло DT.UА, генерал Віктор Назаров отримав у липні 2018 року квартиру площею 60,7 квадратних метрів у Києві.

Звинувачення наполягало, що через недбалість Назарова загинули 49 військовослужбовців, а державі були нанесені збитки на суму понад 28,7 мільйонів гривень.

Детальніше про обставини трагедії читайте в матеріалі Юрія Бутусова "У генералів немає трагедій. Чому блокуються суди щодо Іл-76 та Іловайська?" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".