Затриманому Павловському нема куди тікати - Полторак

12 жовтня 15:57

Проти затриманого зам міністра у Росії відкрито три кримінальні справи

 

Проти затриманого за підозрою в організації корупційних схем заступника міністра оборони Ігоря Павловського в Росії відкрито три кримінальних провадження, тому тікати йому немає куди. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак під час візиту Порошенка в гуртожитки ЗСУ у Києві.

"Тікати Павловському точно нема куди, бо будучи керівником АТО "Маріуполь" він отримав три карні справи в Росії. І я сумніваюсь, що в нього є гроші, судячи з його декларації, для того щоб тікати в Європу чи на якісь острови", - сказав Полторак.

За словами Полторака, Павловський професійно виконував свої обов'язки з першого дня агресії, але якщо він причетний до корупційних схем, то має відбути покарання.

При цьому міністр додав, що справу треба розслідувати негайно, і міноборони зацікавлене, щоб початок слідства не затягувався.

"Думаю, всі питання, які пов'язані із звинуваченнями, треба задавати НАБУ, яке порушило справу і веде слідчі дії", - додав Полторак.

Нагадаємо, 11 жовтня Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили корупційну схему з розтрати державних коштів у сумі понад 149 мільйонів гривень під час закупівлі палива для Міністерства оборони. Серед затриманих заступник Міністра оборони Ігор Павловський та директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства Володимир Гулевич.

Минулого року DT.UA опублікувало статтю "Діра в тилу", з якої почалося розслідування НАБУ, внаслідок якого був затриманий заступник міністра оборони генерал-лейтенант Ігор Павловський. У статті була описана схема, за допомогою якої державні споживачі купують нафтопродукти. Так, в тендерах виграють фірми, які організовані незадовго до торгів, а на результат торгів, незважаючи на систему ProZorro, як і раніше впливають чиновники.