Затриманому ГРУшнику Єрофеєву вручили обвинувальний акт

17 вересня 23:58

При цьому захист стверджує, що з матеріалами справи його ознайомили не повністю.

 

Досудове слідство у справі затриманого в Луганській області російського спецназівця ГРУ Євгена Єрофєєва завершено, слідом за Олександром Александровим йому вручили обвинувальний акт, повідомляє РИА Новости з посиланням на його адвоката Оксану Соколовську.

"Слідство було завершено раніше. Обвинувальний акт мені не вручений. З матеріалами справи мене повністю не ознайомили", - стверджує Соколовська.

Обвинувальний акт вручено самому Єрофеєву, зазначила вона.

У серпні в Генпрокуратурі назвали статтю звинувачення російським ГРУшникам: їм буде висунуто підозру у підготовці та розв'язанні збройного конфлікту на території України.

Після цього адвокат Єрофєєва заявила, що російським ГРУшникам загрожує довічне ув'язнення. Захист також розповів про нові звинувачення: ведення агресивної війни, незаконне перетинання кордону, незаконне переміщення зброї та боєприпасів, незаконне носіння зброї, незаконний порядок в'їзду на окуповані території та цілий ряд додаткових статей.

У той же час в МЗС України допускають обмін українських політв'язнів на затриманих ГРУшников.Однак такі кроки можливі лише після відповідного рішення суду по російським військовим.

Олександр Александров і Євген Єрофєєв були затримані українськими військовими на території Донбасу. Спецназівців перевезли до Києва – тут вони дали розгорнуті показання щодо своїх дій та мету перебування в Україні. Подробиці затримання розповідали бійці 92-ї бригади. 21 травня СБУ оприлюднила докладну доповідь про активність російських спецназівців у Донбасі. Відомство також показало місця розвідувально-диверсійної активності російських військових.