Затриманого у "Борисполі" єпископа УПЦ МП Гедеона депортували до США

14 лютого 09:10

Єпископа УПЦ МП затримали в аеропорту "Бориспіль" після прильоту з Франкфурта. У нього виявили громадянство кількох країн.

 

Єпископа УПЦ МП Макарівського Гедеона депортували до США. Про це повідомляється на його сторінці в Facebook. Напередодні в міжнародному аеропорту "Бориспіль" його затримали. В середу він прибув рейсом "Франкфурт – Київ". За даними Держприкордонслужби, у єпископа Гедеона виявили громадянство кількох країн та вилучили український паспорт.

"Владику депортували до США", - йдеться в повідомленні.

Згідно з протоколом про вилучення паспорта, який розміщений на сторінці єпископа Гедеона в Facebook, його паспорт був внесений на облік серед загублених, вкрадених, оголошених недійсними паспортних документів і підлягає вилученню.

За словами секретаря єпископа протодиякона Антонія, питанням Гедеона займається Служба безпеки України.

Прес-секретар голови Держприкордонслужби України Олег Слободян, коментуючи затримання єпископа УПЦ МП, заявив, що Гедеон є активним адептом "русского мира".

Читайте також: На Житомирщині колишня УПЦ МП погрожує священикам ПЦУ забороною в служінні

Єпископ Гедеон (він же в миру Юрій Самуїлович Харон) -намісник новоствореного Десятинного Різдва Пресвятої Богородиці чоловічого монастиря. Поруч з монастирем, на місці розкопок Десятинної церкви в Києві, у 2006 році була побудована каплиця. Генпрокуратура та Міністерство культури України оскаржують її спорудження в суді, стверджуючи, що УПЦ МП здійснила самозахоплення землі, що належить Національному музею історії України.