Затримано двоє п'яних офіцерів, які охороняли склад для ракет "Точка-У" - Матіос

28 вересня 11:58

Прокурор не розповів, у якій саме військовій частині стався інцидент.

 

Два офіцера, які охороняли склад боєприпасів для ракет "Точка-У", затримані правоохоронцями в нетверезому стані, заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос на брифінгу, який транслював "112 Україна".

За його словами, вчора, 27 вересня, військова прокуратура і військова служба правопорядку виявили на місці несення служби двох старших офіцерів в стані повного алкогольного сп'яніння.

"Вчора в одній з частин на території України, на складах якої зберігаються ракетні постріли для ракет, військовою прокуратурою та військовою службою правопорядку були виявлені на місці несення служби два старші офіцери, які перебували в стані повного алкогольного сп'яніння. Вони охороняли і забезпечували охорону складів, на яких зберігаються реактивні постріли до ракет дальньої дії "Точки-У", - повідомив Матіос.

Військовий прокурор не розповів, у якій саме частині стався інцидент.

Під час брифінгу Матіос також повідомив про те, що пожежна сигналізація на військових складах поблизу міста Калинівка Вінницької області не працювала, а 50% технічних засобів охорони були відсутні.

Нагадаємо, що ввечері 26 вересня зайнялися склади боєприпасів Збройних сил України у селі Сальник біля Калинівки Вінницької області.

Пожежа спричинила детонацію снарядів, у зоні ураження опинились довколишні населені пункти. Вогонь охопив 10% від загальної площі військового об'єкта.

Військова прокуратура кваліфікувала вибухи на складі боєприпасів поблизу міста Калинівка як диверсію.