Затримані з вибухівкою і детонаторами могли готувати теракт – Крищенко

13 листопада 12:42

Інформації про те, де саме могли бути закладені 6,5 кг пластиду, наразі немає.

 

Затримані чоловіки, в автомобілі яких поліція виявила вибухівку та детонатори, могли готувати теракт, повідомив у коментарі "112 Україна" голова ГУ Національної поліції Києва Андрій Крищенко.

За його словами, , інформації щодо того, де саме вони планували здійснити теракт, у слідства наразі немає.

"Ми кажемо, що це одна з версій, що готувався теракт, тому вибухівка, на щастя, не була закладена і поки що у нас немає відомостей, де і коли вони збиралися це зробити. У них не було якихось знарядь для рибалки, тому ми підозрюємо, що ця вибухівка планувалася для скоєння кримінального злочину… Це молоді люди 1990 і 1991 років народження, вони приїхали з Закарпаття. Поки що вони дають розрізнені свідчення, які виглядають неправдоподібно, з ними ще працюють слідчі. На теперішній час процесуальні керівники прокуратури вивчають кримінальну справу, вивчають можливість перекваліфікації на підготування та скоєння терористичного акту", - наголосив Крищенко.

Правоохоронці також встановлюють, звідки у молодиків вибухівка.

"Ми поки що не оприлюднюємо, слідчі працюють у цьому напрямку. Є певні напрацювання. Ми перевіряємо усі підозрілі предмети. Вчора було два таких випадки в районі Південного залізничного вокзалу, було виявлено валізу, яку наші вибухотехніки перевіряли, вона стояла у людному місці без власника. Ще було кілька випадків, коли знаходили підозрілі предмети і поліція відпрацьовувала", - розповів начальник столичної поліції.

Нагадаємо, ввечері 12 листопада поліція затримала у Києві двох чоловіків. У багажнику припаркованого на стоянці ТЦ "Аркадія" на Дніпровській набережній автомобіля Volkswagen Passat із закарпатськими номерами правоохоронці виявили п'ять брикетів пластиду загальною масою 6,5 кг і 10 детонаторів.

У затриманих при собі не було ані документів, ані мобільних телефонів.

У зв'язку з вилученням вибухівки патрульна поліція Києва переведена в підвищену готовність. Правоохоронці почали посилене патрулювання вокзалів, станцій метрополітену та місць масового скупчення людей. До патрулювання міста залучили 200 військовослужбовців Національної гвардії України.