Заступнику голови Державної архівної служби повідомили про підозру

10 липня 11:52

Посадовця затримали під час отримання хабара.

 

Заступнику голови Державної архівної служби повідомили про підозру у зловживанні впливом та внесенні недостовірних відомостей до декларації. Про це у середу поінформувала пресслужба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

За даними слідства, підозрюваний за 10 тисяч доларів пообіцяв допомогти працевлаштувати людину до Фонду державного майна. Пізніше вартість "послуги" знизилася до 9,8 тисяч. Посадовця затримали вже під час передачі другої частини грошей.

Повідомляється також, що з березня минулого року детективи Бюро та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснювали ще одне розслідування, в межах якого встановили інше правопорушення.

Посадовець у декларації за 2016 рік не відобразив дохід у 1,24 млн гривень й видатки у 1,105 млн гривень, а також інформацію про купівлю-продаж та дарування нерухомості вартістю 3,299 млн гривень.

На даний момент вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

У вівторок, 9 липня, повідомлялося про те, що детективи НАБУ спільно зі співробітниками Служби безпеки України проводили обшуки у Фонді держмайна через справу про хабарництво. У ЗМІ з'явилася інформація про затримання в.о. глави Фонду Віталія Трубарова. Однак він сам спростував це.