Заступника мера Миргорода викрили на хабарі співробітнику Нацполіції

17 квiтня 12:13

Чиновник намагався передати майору поліції 300 доларів. За допомогою хабара він хотів звільнити свого родича від адміністративної відповідальності.

 

Правоохоронці затримали заступника міського голови Миргорода під час спроби дати хабар працівнику Нацполіції, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

За даними ГПУ, чиновник намагався передати 300 доларів майору поліції, начальнику міжрайонного відділу Управління захисту економіки Нацполіції у Полтавській області для того, щоб не складали протокол про адміністративне правопорушення.

Заступник мера Миргорода таким чином намагався звільнити свого родича, одного з керівників комунальних підприємств, від відповідальності за ст.172-6 Кодексу про адміністративні правопорушення. Мова йде про порушення вимог фінансового контролю, за яке передбачено покарання у вигляді штрафу від 50 до 2,5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян у залежності від виду правопорушення, повідомили в ГПУ.

Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369 Кримінального кодексу (пропозиція або обіцянка посадовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду). Також готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Раніше правоохоронці викрили на хабарі та затримали заступника керівника прокуратури Вінницької області і двох посередників. Чиновник за гроші обіцяв "вирішити питання" про закриття кримінального провадження, відкритого за фактом самовільного захоплення 50 гектарів сільськогосподарських земель в одному з районів області. Прокурору оголосили про підозру у зловживанні впливом.