Заступник Турчинова хоче взяти затриманого Павловського на поруки

12 жовтня 17:07

Заступник секретаря РНБО просить відпустити замміністра під його зобов'язання.

 

Заступник секретаря РНБО Олег Гладковський готовий взяти на поруки обвинуваченого в корупції заступника міністра оборони Ігоря Павловського. Відповідну заяву озвучив захист заступник міністра у Солом'янському районному суді Києва.

У четвер суд почав обирати запобіжний захід заступнику міністра оборони Ігоря Павловському, затриманому напередодні слідчими НАБУ за підозрою в розтраті 149 млн грн держкоштів.

Як повідомила суддя Владислава Лазаренка, обвинувачення просить про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту на 2 місяці з можливістю застави 75 млн грн.

Адвокати Павловського в свою чергу звернулися до судді зі скаргою на незаконне затримання, яка була відхилена.

Суд приступив до розгляду справи по суті, прийнявши клопотання викликати в ролі свідка начальника тилу ЗСУ Івана Гаврилюка.

Нагадаємо, 11 жовтня Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили корупційну схему з розтрати державних коштів у сумі понад 149 мільйонів гривень під час закупівлі палива для Міністерства оборони. Серед затриманих заступник Міністра оборони Ігор Павловський та директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства Володимир Гулевич.

Минулого року DT.UA опублікувало статтю "Діра в тилу", з якої почалося розслідування НАБУ, внаслідок якого був затриманий заступник міністра оборони генерал-лейтенант Ігор Павловський. У статті була описана схема, за допомогою якої державні споживачі купують нафтопродукти. Так, в тендерах виграють фірми, які організовані незадовго до торгів, а на результат торгів, незважаючи на систему ProZorro, як і раніше впливають чиновники.