Заступник голови ВАКС запевняє, що докладаються усі зусилля для своєчасного запуску суду

18 липня 11:45

Антикорупційний суд повинен почати роботу 5 вересня.

 

Заступник голови Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) Євген Крук заявив про те, що зараз докладаються всі зусилля для своєчасного запуску роботи. На період 20-25 серпня заплановані поставки нового обладнання для суду, щоб на початку вересня він почав функціонувати.

Виступаючи на засіданні Нацради з антикорупційної політики Крук доповів президенту Володимиру Зеленському, що суд підписав договір оренди на три приміщення для роботи.

"Тимчасово ми забезпечені приміщеннями", - повідомив він.

Також був оголошений конкурс на вакантні посади у ВАКС, подано понад 2800 заяв.

Разом з тим Крук зазначив, що залишається "невизначеність із предметною підсудністю", заступник голови суду сподівається, що парламент ухвалить відповідний законопроєкт.

Нагадаємо, що 7 травня збори суддів Вищого антикорупційного суду з третьої спроби обрали головою ВАКС Олену Танасевич, її підтримали 23 з 38 осіб. Танасевич буде суддею ВАКС протягом трьох наступних років. Заступником голови антикорупційного суду обрано Євгена Крука. Суд має розпочати свою роботу 5 вересня 2019 року.

Детальніше про формування ВАКС читайте у статті Анастасії Красносільської та Ірини Шиби ""Сірі конячки" Антикорупційного суду" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".