Заступницю директора держпідприємства викрили на хабарі у 190 тисяч гривень

07 лютого 12:10

Чиновницю затримали під час одержання першої частини коштів.

 

Правоохоронці затримали заступницю директора держпідприємства під час отримання хабара на робочому місці. Як інформує прес-служба прокуратури Києва у Facebook, наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру за статтею "Одержання неправомірної вигоди службовою особою" Кримінального кодексу України.

Вказується, що співробітниця "Українського науково-дослідного та проектно-конструкторського інституту будівельних матеріалів і виробів" вимагала 190 тисяч гривень. За ці кошти мали "вирішити" питання щодо прискорення дослідження якості виконаних будівельних робіт, призначеного слідчим поліції Києва. У прокуратурі зазначили, що чиновницю затримали під час одержання першої частини хабара у сумі 150 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що у Вінницькій області на отриманні хабара затримали керівника одного з районних підрозділів Головного управління Держгеокадастру. За сприяння голови однієї з сільських рад регіону чиновниця погодила мешканцю Вінниччини необхідні документи для виділення землі сільськогосподарського призначення в обхід встановленої законом процедури.