Замах на ветерана АТО і його дружину: поліція затримала сина потерпілої

11 листопада 00:36

Правоохоронці кваліфікували напад на подружжя як замах на вбивство.

 

Поліція затримала двох підозрюваних у замаху на ветерана війни в Донбасі Ігоря Панова (позивний "Хан") і його дружини. Підозрювані – чоловіки 1989 та 1990 року народження. Один з них є сином дружини Панова, повідомили в поліції Києва.

На Панова і його дружину напали в під'їзді будинку на вулиці Кіпріанова в Києві в неділю, 10 листопада. Побите подружжя знайшли сусіди: потерпілі були без свідомості, в обох – відкриті черепно-мозкові травми.

За даними поліції, напередодні син і мати посперечалися під час телефонної розмови. Потім молодик приїхав до неї додому і під час чергової сварки намагався побити. За жінку заступився чоловік. Поліцейські вважають, що син потерпілої покликав товариша, щоб помститися. Й удвох вони побили Панова з дружиною.

Підозрюваних затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу. Їх допитують слідчі.

Правоохоронці кваліфікували напад на подружжя як замах на вбивство. Кримінальне провадження зареєстровано за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) і ч. 2. ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Про напад на учасника АТО Ігоря Панова і його дружину Оксану Кавецьку повідомила волонтерка Тетяна Грубенюк на своїй сторінці у Facebook. Волонтерка уточнила, що потерпілих госпіталізували у вкрай тяжкому стані, обоє перебувають у комі, їхні життя підтримують апарати штучної вентиляції легенів.

У Київській міській клінічній лікарні №17 подружжя прооперували, обом зробили трепанацію черепа і кілька переливань крові.

Волонтерка оприлюднила реквізити для збору коштів для допомоги постраждалим і контакти для бажаючих стати донорами крові. Для переливання крові подружжю потрібні близько 50 донорів. За словами Грубенюк, підходить будь-яка група крові.